Informatie bier - Information beer - Information bière



Babylone (2015-2023)

    ID: 2892


  • Brouwerij - Brewery - Brasserie:
    Brussels Beer Project - Brussel
  • Bierstijl - Beer style - Style de bière : Ale
  • Alcohol: 7 %
  • IBU (International Bitterness Units): 55 => Hoge bitterheid
  • EBC (kleur bier): 38 => Koper

  • Info van de brouwer:
    Met Babylone gaan we 7000 jaar terug in de tijd! 7000 jaar geleden, in Babylone, ontdekten ze een geweldig drankje op basis van vergist brood. Een paar duizend jaar later, in Brussel, besloten we om aan dit project van de circulaire economie, recyclage onverkocht in vers brood in het recept te beginnen. Vervanging van 20% van de mout door onverkocht vers brood geeft het bier een aangename toffee / geroosterde toets. Stevig droog gehopt met Chinook is het niet verlegen haar bitterheid te tonen. Dit is dan ook de meest bittere van onze All-Stars. Men zegt vaak dat een bier gelijk is aan 2 sneetjes brood – wel, bij de Babylone is dit echt het geval!


  • Info from the brewer:
    With Babylone, it’s “Back to the future”! 7,000 years ago, in Babylon, people were drinking a fermented brew. A few thousand years later, in Brussels, we decided to embark on this project of circular economy, using unsold fresh bread in the recipe. Replacing 20% of the malt with unsold fresh bread gives the beer a pleasant toffee / toasty touch. Solidly dry-hopped with Chinook, she has a bitterness that is not for the cold-hearted. The bitterest of our All-Stars We often hear that a beer is like 2 slices of bread – well, with the Babylone it’s actually true !


    Infos du brasseur :
    Le fait de remplacer 20% du malt par des invendus de pain frais donne à la bière un côté caramel / toast agréable au palet. Solidement dry-hoppée au Chinook, elle a une amertume qui n’a pas froid aux yeux. La plus amère de nos All-Stars. Avec Babylone, c’est « Back to the future » ! Voilà 7,000 ans, à Babylone, on se chopinait un breuvage à base de pain fermenté. Quelques millénaires plus tard, à Bruxelles, on a décidé de se lancer dans ce projet d’économie circulaire, en recyclant des invendus dans pain frais dans la recette. On entend parfois qu’une bière, c’est 2 tartines – avec la Babylone, on a pris la blague au pied de la lettre.

  • Website brouwer/brewery/brasseur:
    http://beerproject.be/?lang=nl
  • Email brouwer/brewery/brasseur:
    keepintouch@beerproject.be



Voor meer informatie klik op - For more information click on - Pour plus d’informations cliquez sur:

- - - - - -



Onderscheiding(en) - Award(s) - Prix:

2023 - Bronze - Brussels Beer Challenge
2015 - Zilver - Belgian Beer Awards Digitaal Festival

Pers - Press - Presse

Brussels Beer Project maakt bier op basis van brood
Olivier de Brauwere en Sébastien Morvan, oprichters van het Brussels Beer proje ... meer - more - plus
Bron :Het Laatste Nieuws
19 Mar 2015